Duikclub met duikschool

Duikclub

Beide begrippen “duikclub” en “duikschool” vragen enige verduidelijking:
- wel een duikclub betekent: organiseren van activiteiten en clubduiken, vriendschappen leggen, ervaringen uitwisselen en dit alles in een gezellige sfeer ;
- een duikschool is een duikclub die zelfstandig opleiding kan geven en brevetten kan uitreiken.

Heb je nog nooit gedoken?  Je kan 3 gratis zwembadtrainingen of duikinitiaties volgen.  Je krijgt dan eerst een opleiding van onze gebrevetteerde instructeurs en kan je oordelen of duiken iets voor jou is alvorens aan te sluiten bij onze duikclub.  Je leert enkele basistechnieken aan in het zwembad en wanneer je deze vaardigheden beheerst, nemen we je mee in open water. Voor de eerste vijf buitenduiken kan je gratis gebruik maken van het duikmateriaal van de club. Je hoeft dus op voorhand niets te kopen.

Is duiken misschien iets voor jou? Mail of bel ons voor een afspraak van 3 gratis proeflessen.  Jaarlijks organiseren wij startmomenten voor de opleiding van beginnende duikers.

Leden van de club kunnen deelnemen aan opleidingen, zwembadtrainingen, duikactiviteiten en duikreizen en zijn meteen verzekerd bij al deze activiteiten.

Op maandag- en donderdagavond trainen we van 20.45u. tot 22.00u. in het Gemeentelijk zwembad van Kapellen om de basisroutines onder de knie te krijgen en onze conditie op peil te houden.  Van hieruit organiseren we wekelijks clubduiken naar voornamelijk de Put van Ekeren en de Oosterschelde.

Bekijk filmpje "Het leukste putje van het universum" (Dirk van den Bergh - 2e plaats Open Belgisch Kampioenschap Juniors Onderwatervideografie 2020) over de Put van Ekeren:

Infomap voor (nieuwe) leden

U vindt hier de samengestelde infomap voor (nieuwe) leden, d.i. een brochure met alle nuttige informatie.

Lidmaatschap en reglement van inwendige orde

Ben je geïnteresseerd om lid van onze club te worden? Bekijk dan eerst ons Lidmaatschap & Reglement van Inwendige Orde en checklist voor nieuwe leden.

Lidgelden 2022-2023

U wordt vriendelijk verzocht voor 1 februari 2021 te willen doen:
-  Lidgeld 2021 te storten op rekening Triton : BE 94 7331 2318 8414 met mededeling (naam+voornaam + lidgeld 2021)
-  Het ingevulde medisch keuringsstrookje, door (duik)arts ingevuld, gedateerd en gehandtekend, af te geven aan clubsecretaris.

-  Het medisch strookje is slechts geldig als zowel (duik)arts als de duiker ondertekend hebben
-  Het ingevulde bladje pagina 7 uit het blauwe duikboekje, door (duik)arts ingevuld, gedateerd en gehandtekend, af te geven aan clubsecretaris.
-  Het ingevulde document "Toestemming foto en beelmateriaal" aan bestuur of clubsecretaris. 

Voor uw toestemming voor het gebruik van beeldmateriaal, download "Toestemming publiceren van foto- en beeldmateriaal"

Leden die lidgeld en/of medische keuring niet tijdig in orde brachten en dit alsnog willen doen, zullen verplicht 10 euro extra administratiekosten worden aangerekend:

  1ste lid 2de lid 3de lid 4de lid 5de lid
Duikende leden 145€ 135€ 125€ 115€ 105€
2de clubleden * 75€ 75€ 75€ 75€ 75€
Zwembadleden en snorkelaars 105€ 100€ 95€ 90€ 85€
Nelosleden ** 85€ 85€ 85€ 85€ 85€
Niet-actieve (steunende) leden *** 40€ 40€ 40€ 40€ 40€

 

 

 

 

 

 

 

Lidgelden voor 2de, 3de, 4de en 5de lid geldt enkel voor leden van hetzelfde gezin wonende op hetzelfde adres.

* 2de clubleden zijn nog in en andere Nelos-club volwaardig lid.

Zwembadleden mogen enkel zwemmen, nemen niet deel aan trainingen, flessentrainingen of apneus in het zwembad en mogen niet duiken.

** nelosleden hebben geen toegang tot de zwembadtrainingen.

*** Sympathisanten aangesloten bij NELOS, niet-duikend en niet-ARENA-verzekerd, ontvangen 2-maandelijks Hippocampus duikmagazine..

Lidgeld 2022-2023 voor nieuwe leden (duikers)

  januari–maart april–juni juli–augustus

september
–december Jaar+1

Duikende leden 145€ 130€ 115€ 190€

 

 

 

 

waarvan inbegrepen: inkom zwembad, lidmaatschap BEFOS/NELOS, ARENA verzekering, Hippocampus (tweemaandelijks duikmagazine van de NELOS), burgerlijke aansprakelijkheid.

Bovenop het lidgeld moet ook
1) éénmalig € 40 betaald worden voor de aankoop van een beginnersmapje. In dit mapje zit een cursusboek, een medische fiche voor het jaarlijks medisch onderzoek, een blauw duikboekje, een brevetkaart 1*Duiker en een logboekje.
2) een vergunning voor de Put van Ekeren (geldig voor 3 jaar) worden aa
ngevraagd (€ 10) die je zal ontvangen zodra je geschikt bent bevonden om buiten te duiken door monitoren met een theoretische evaluatie en zwembadproef.

Medische fiche

Elke duiker of aspirant-duiker die een medisch onderzoek ondergaat tussen 1 september (jaar X-1) en 31 augustus (jaar X), waarbij er geen klinische tegenaanwijzingen zijn om te duiken heeft een medische keuring met een geldigheidsdatum tot 31 maart (jaar X+1), startend vanaf de datum van de medische keuring.

Dit verplicht onderzoek wordt best uitgevoerd door een dokter aangesloten bij de Geneeskundige Commissie van NELOS, maar mag door gelijk welke geneesheer gedaan worden.  Vanaf de leeftijd van 45 jaar en verder om de 5 jaar, dient een bijkomend onderzoek te gebeuren namelijk een elektrocardiogram (ECG) onder belasting (cyclo ergometrie).

U vindt hier een overzicht van duikartsen aangesloten bij Nelos Medische Commisie 2018, maar ook duikartsen niet aangesloten bij Nelos.

Er worden medische fiches ter beschikking gesteld met een afscheurbare strook.  Deze hoeven niet meer aangekocht te worden via de NELOS-boetiek en via je duikschool.  De bestaande fiches/strookjes kunnen worden opgemaakt én kunnen ook gedownload worden van https://www.nelos.be/artikel/medisch_onderzoek.

Deze medische strook https://www.duikclubtriton.be/mat/Medische_Fiche.pdf invullen, afscheuren en bij betaling van het lidgeld afgeven aan de clubsecretaris.

Belangrijk data voor leden - noteer alvast in uw agenda's (t.e.m. 2024)

Trainingen

De zwembadtrainingen vinden telkens plaats op maandag en donderdag van 20:45u. tot 22:00u. Er worden lessen gegeven in verschillende groepen en meestal werken wij in 3 groepen: beginners - gevorderden en de fysiek zwaardere groep ; van eerder iets rustig voor de nieuwelingen tot eerder iets pittigs voor de gevorderden.  Deze trainingen worden gegeven door instructeurs en andere monitoren van onze club.   De trainingen zijn afwisselend gericht op duiktechnieken en meer fysieke oefeningen.

Trainingsplaats: Gemeentelijk zwembad Kapellen, Chr. Pallemansstraat 84, BE-2950 Kapellen - Tel. 03/660 67 60

Hier vindt u het huishoudelijk zwembadreglement 2020 terug.

Af en toe organiseert de duikclub een net(ten)training voor ongeveer rond 20 duikers.  Wat doe je als je in een visnet of fuik komt als je aan het duiken bent? Om de net(ten)training te doen, heb je het materiaal nodig zoals je in de  Oosterschelde gaat duiken, dus min een 7mm pak met alles erop en eraan.  Een duikmes of linecutter zijn noodzakelijk. Tijdens de nettentraining kan je dit oefenen.

Bekijk het filmpje van de laatste net(ten)training:

Vulkaarten duikflessen

Duikclub Triton bezit een eigen duikflesvulstation (tot 300 BAR) en duikflesvullingen gebeuren tijdens de zwembadtrainingen.  Leden kunnen hiervan gebruik maken door de aankoop van een vulkaart bij de materiaalmeester. 

Vanaf januari 2020:

1)  Het bestuur heeft besloten om de prijs van een duikflesvulling van 1 euro te verhogen naar 2 euro per vulling

De reden om te verhogen zijn de herstellings- en/of onderhoudskosten aan de luchtcompressor.  De 1 euro per vulling was/is niet meer voldoende om de gemaakte kosten tijdens het jaar en in de toekomst te blijven dekken.  Zo zijn we binnen een aantal jaar niet opnieuw genoodzaakt om de vulprijs te verhogen.

Zo duiden de vullers 2 vakjes aan op alle vulkaart(en) per duikfles.  Voor een bi duikfles (zoals het zegt: 2 duikflessen) worden er 4 vakjes op vulkaart(en) gezet.

2)  Vulkaart is een strict, persoonlijke kaart, dewelke niet kan doorgegeven worden, niet kan overgenomen worden van (niet) aangesloten leden en/of niet kan gebruikt worden voor/door iem. anders.

3)  Vulkaarten van niet-leden worden weggedaan en zullen niet meer gebruikt worden.  Dus vulkaarten van duikende leden, 2de clubleden en Nelos-leden blijven bewaard.

4)  De kostprijs van een vulkaart blijft ongewijzigd:
Gezien er 2 vakjes op alle vulkaart(en) worden aangeduid,  wordt 1/2 vulling of overblijvend 1 vakje op de vulkaart aanzien als een volle vulbeurt.

5)  Gelieve te storten op rekening Triton : BE 94 7331 2318 8414 met mededeling (naam+voornaam + vulkaart)

VULKAARTEN PRIJS
12,5 vullingen (25 vakjes = 13 vullingen) 25 €
27,5 vullingen (55 vakjes = 28 vullingen) 50 €

 

 

Copyright 2018 | Duikclub Triton Kapellen vzw | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring Triton

User login

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.